Мустафа у Бриселу: За примену договореног

Одлазећи премијер Косова Иса Мустафа изјавио је у Бриселу да се, као лидер Демократског савеза Косова, залаже примену договореног у дијалогу са Београдом и споразума о демаркацији границе са Црном Гором.

"Нема другог решења, морамо да обезбедимо примену договореног и испунимо постигнуте договоре", изјавио је Мустафа после билатералног састанка са шефицом дипломатије Европске уније, Федериком Могерини.

Он је рекао да је са Могеринијевом, високом представницом ЕУ за спољну политику и безбедност, разговарао и о формирању Заједнице српских општина, дијалогу са Београдом и визној либерализацији.

Коментаришући најаву Рамуша Харадинаја да ће, у случају да постане премијер, грађани Косова добити визну либерализацију у року од три месеца, Иса Мустафа је изразио сумњу да је то могуће постићи у тако кратком периоду.

Предвиђено је да се после билатералних састанака Могеринијеве са шест премијера Западног Балкана, одржи и заједничка радна вечера.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво