ДС: Именовање Гашића води урушавању система безбедности

Председник Одбора Демократске странке за безбедност, одбрану и ванредне ситуације, генерал у пензији Срето Малиновић, изјавио је да именовање Братислава Гашића за директора Безбедносно-информативне агенције (БИА) представља "намиривање партијских заслуга" и да води ка нарушавању система безбедности и "потпуној девастацији државних институција".

"Било је за очекивати да Александар Вучић, у свом походу на освајање апсолутне власти, пре ступања на председнички трон постави на место директора БИА човека од поверења, послушног, компромитованог и некомпетентног. Таква матрица успостављања контроле над извршиоцима наметнула је Гашића као срећно решење", навео је Срето Малиновић у изјави агенцији Бета.

Малиновић је додао да је индикативно и нимало случајно Вучићево образложење да је Гашић "платио високу цену" јер је годину и по био без функције.

"То је феноменална акробација за дискредитацију експонираног лица. Зато, без обзира на звучност функције - директор БИА, сматрам да је он у овој унутарстраначкој комбинаторици маргинализован!", додао је Малиновић.

Некадашњи заменик команданта Ратног ваздухопловства је додао да је, независно од "афере хеликоптер", "безбедносних провера и компетенција", постављање Гашића на место директора БИА намиривање партијских заслуга које могу довести до уништења државних институција са непоправивим последицама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво