Усвојени закони о давању гаранција за зајмове ЕПС-у и ЕМС-у

Скупштина Србије усвојила је законе о давању државних гаранција за зајмове ЕПС-у и ЕМС-у код Немачке развојне банке KfW.

ЕПС ће се код KfW задужити за 45 милиона евра за пројекат "Модернизација система за отпепељавање ТЕ "Никола Тесла А", а ЕМС за 15 милиона евра и та средства намењена су за регионални програм енергетске ефикасности у преносном систему.

Зајмови се узимају на 12 година са фиксном каматном стопом од 0,8 одсто годишње, са грејс периодом за ЕПС од пет година, а за ЕМС три године.

Према речима представника Владе Србије, те зајмове ће враћати ЕПС и ЕМС.

Скупштина је усвојила и допуне закона о осигурању депозита и о Агенцији за осигурање депозита које предвиђају да агенција може улагати и у девизне дужничке хартије од вредности које издаје Србија или Народна банка Србије.

Та улагања су могућа у околностима значајних промена на међународном финансијском тржишту узрокованих постојањем негативне каматне стопе на депозите код страних банака.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво