Стаматовић: Михајловићевој нико није оставио Златибор у аманет

Председник општине Чајетина Милан Стаматовић критиковао је потпредседицу владе и министарку Зорану Михајловић због одлука да се Златибор прогласи природним добром и да се, како наводи, хитним поступком Владе Србије одузме право на изградњу гондоле.

"Питам министарку Михајловић, како је могуће и да се баш данас сетила да се бави питањем порекла новца у сектору грађевинарства, а никад није говорила о сумњивим инвеститорима који годинама уназад улажу и граде широм Србије, а по највише у Београду", рекао је Стаматовић на конференцији за новинаре.

Стаматовић је, како је саопштено, навео да Зорани Михајловић нико није оставио у аманет Златибор да би "могла да поклања 2.213 хектара државног земљишта приватним лицима, укључујући и природна добра, међу којима су и Рибничко језеро и језеро у центру Златибора".

Потпредседница владе и министарка грађевинарства Зорана Михајловић је најавила да ће ускоро бити донета уредба која ће прогласити Златибор природним добром како би се сачувала та планина од неконтролисане градње.

Такође, рекла је и да се већ ради на изменана и допунама Закона о спречавању прања новца које ће посебну пажњу посветити сектору грађевине.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 08. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије