Јоксимовић: Озбиљан рад на поглављима 23 и 24

Министарка задужена за европске интеграције Јадранка Јоксимовић разговарала је са делегацијом Комитета за уставна питања Европског парламента о европским интеграцијама Србије, резултатима који су у том процесу остварени, отварању проглавља и актуелним питањима битним за функционисање Европске уније.

Чланство у Европској унији стратешки је интерес Србије, рекла је Јадранка Јоксимовић и навела да је Европска унија најбоље место за живот, и да грађани Србије имају власништво над процесом евроинтеграција, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Подсетила је да је Србија, у досадашњој фази приступних преговора отворила осам поглавља, од којих су два привремено затворена, и нагласила да ће до краја малтешког председавања ЕУ, до краја јуна, бити отворена још два: поглавља 7 и 29 о праву интелектуалне својине и царинској унији.

Министарка је са делегацијом Комитета за уставна питања Европског парламента разговарала о напретку Србије у спровођењу акционих планова за поглавља 23 и 24, резултатима који су до сада остварени, као и будућим активностима и плановима у оквиру тих поглавља.

Посао је захтеван, констатовала је Јоксимовићева и прецизирала да је због недовољних реформи током читаве претходне деценије и бољих резултата у будућности, Влада Србије активностима у поглављима 23 и 24 приступила темељно и озбиљно.

Указује да су за Србију очување стабилности у региону и оријентација свих ка што интензивнијој сарадњи у свим областима, од круцијалне важности. 

Упозорила је да поруке из окружења не утичу позитивно на стабилност, посебно ако се има у виду да сви у региону сносе одговорност за њено јачање.

"Србија сидро стабилности региона"

Из делегације Комитета за уставна питања Европског парламента су поручили да је Србија препозната као сидро стабилности региона.

Акцентовали су да постоји неподељено мишљење да је проширење ЕУ стратешки важно и за Југоистичну Европу, али и Европу у целини. Тиме се ствара амбијент за учвршћивање политичких вредности које су у функцији унапређења стандарда грађана.

Чланови делегацији Комитета за уставна питања Европског парламента верују да је Србији место у Европској унији. Они дају пуну подршку наставку приступних преговора о чланству државе у ЕУ.

Похвалили су резултате остварене у реформском процесу и изразили очекивање да ће Београд и од сада бити важан и поуздан партнер Брисела по свим питањима значајним за Унију и њену будућност, наведено је у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво