Сингер: Захвалност Србији због односа према јеврејској заједници

Извршни директор Светског јеврејског конгреса Роберт Сингер је, у разговору са првим потпредседником Владе и министром спољних послова Србије Ивицом Дачићем, истакао историјске и културолошке везе два народа и изразио захвалност због односа Владе према јеврејској заједници.

Сингер је истакао да је за поштовање све што је Република Србија до сада предузела у погледу реституције јеврејске имовине, као и да за то заслужује да буде изричито похваљена у међународним оквирима, саопштило је Министарство спољних послова.

На састанку Дачића и Сингера, којем су присуствовали и представници јеврејске заједнице у Србији, разговарано је о досадашњој сарадњи и могућностима њеног даљег унапређења.

Посебан акценат у разговорима био је питањима од значаја за јеврејску заједницу у Србији, напорима за спречавање релативизације холокауста и ревизије историје, као и могућностима за унапређење односа Републике Србије и Израела.

Дачић је истакао да Србија активно учествује у Међународној алијанси за сећање на холокауст (ИХРА), да је предузела значајне кораке на плану реституције јеврејске имовине, пре свега кроз усвајање Закона о отклањању последица одузимања имовине жртвама холокауста које немају живих законских наследника, као и изградњи меморијалног комплекса Старо сајмиште.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи