Сарадња МУП-а са безбедносним службама Русије

Потпредседник владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић разговарао је у Москви са секретаром Савета безбедности Руске Федерације Николајем Патрушевим о сарадњи две државе у супростављању тероризму, организованом криминалу и осталим безбедносним изазовима.

Небојша Стефановић, који борави у радној посети Русији, истакао је после састанка да је у претходном периоду започета опсежна полицијска сарадња и да МУП има добру сарадњу са безбедносним службама Руске Федерације.

Стефановић је указао да је са Патрушевим разговарао и о угрожавању безбедности и положају српског народа на Косову и Метохији, саопштио је МУП Србије.

"Добили смо подршку Русије у нашим настојањима да обезбедимо мир и стабилност и да се реализују договори попут формирања Заједнице српских општина, који су нам важни, али и за очување безбедности српског народа, пре свега у деловима КиМ у којима немају потпуну безбедност. Републике Србија и Руска Федерација по тим питањима имају јединиствен став и имаћемо подршку Русије и у будућности", нагласио је Стефановић.

Министар је указао да је тема разговора са Патрушевим била и борба против тероризма, организованог криминала и кривичних дела везаних за злоупотребе на интернету.

"Разговарали смо о активној сарадњи у супротстављању изазовима тероризма, што ниједна држава, ма колико била велика или мала, не може сама да реши", рекао је Стефановић указавши да је на том пољу Србији потребна помоћ великих сила у погледу размене информација.

Како каже, треба нам више информација и сарадња са онима који могу да нам пруже податке о томе где се терористи крећу, какви су им планови и шта Србија може да предузме да предупреди сваку потенцијалну опасност и заштити своје грађане.

Према речима Стефановића, разговарало се и о полицијској сарадњи у области борбе против организованог криминала, али и о сарадњи руске Националне гарде и наше Жандармерије.

Стефановић је додао да је тема састанка била и заштита грађане обе земље од опасности које се крију на интернету, што ће, како је најавио, бити тема и безбедносне конференције која се ове године одржава у Русији.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(понедељак, 22. мај 2017, 19:26) - anonymous [нерегистровани]

Saradnja....

Ukrštanjem znanja i veština unaprediće se strategija odbrane!