Јоксимовићева и Линхарт: Подршка Аустрије европском путу Србије

Министарка у Влади Србије задужена за европске интеграције, Јадранка Јоксимовић изјавила је да очекује да ће се до краја јуна отворити још два поглавља у приступним преговорима Србије са ЕУ - о Царинској унији и Праву интелектуалне својине, саопштила је Влада Србије.

Јоксимовићева је разговарала са генералним секретаром Савезног министарства за међународне и европске послове Аустрије Михаелом Линхартом о односима, о приступању Србије Европској унији, реформама, региону и другим темама.

Она је захвалила Аустрији за подршку и помоћ Србији у приступању Унији и рекла да очекује да ће Београд до краја јуна, када се окончава председавање Малте ЕУ, отворити још два поглавља: 29 - Царинска унија и 7 - Право интелектуалне својине.

Јоксимовић је рекла да је Србија спремна да разговара са свима о јачању регионалне стабилности, али и да очекује да други у региону покажу исту такву вољу.

Линхарт је рекао да сви имају обавезу да максимално допринесу стабилности региона јер је то и у интересу Европске уније, наводи се у саопштењу.

Он је рекао да Аустрија снажно подржава европски пут Србије, као и да је Србија значајан и поуздан партнер Аустрије и ЕУ у суочавању са мигрантском кризом.

Србија је досад отворила осам поглавља у приступним преговорима с ЕУ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво