Истиче рок за предају извештаја о трошковима кампање

Странке, групе грађана и коалиције које су предложиле кандидате за председника на изборима у априлу имају рок до данас да Агенцији за борбу против корупције доставе извештај о трошковима изборне кампање.

"Сви политички субјекти који су имали кандидате на претходним председничким изборима у обавези су да у року од 30 дана од дана објављивања коначних резултата избора поднесу Агенцији извештај о трошковима изборне кампање. Како је извештај о коначним резултатима избора објављан 20. априла тако сви политички субјекти имају обавезу да извештај Агенцији поднесу до 20. маја", рекла је раније Танјугу помоћница директора Агенције Катарина Дакић.

Према њеним речима, како је рок "пао" у суботу, 20. маја, он се помера на 22. мај, односно до првог радног дана.

Дакић је подсетила да је 11 политичких субјеката - политичких странака, коалиција и група грађана, имало своје кандидате на изборима за предсеника и да су сви они у обавези да поднесу извештаје о трошковима изборне кампање.

Како је рекла, на том извештају политички субјекти су дужни да прикажу све приходе и трошкове, податке о евентуалним кредитима које су узимали, изборном јемству, односно све оно што се односи на финансије изборне кампање.

"Сви политички субјекти су у обавези да преузму образац са сајта Агенције, попуне га и поднесу га и у електронској форми, а затим га одштампају заједно са добијеним бар кодом и доставе писану верзију Агенцији", обијаснила је Дакић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи