Гојковић: Не пада ми на памет да поднесем оставку

У жустрој расправи у Скупштини Србије са посланицима ДС-а, председница парламента Маја Гојковић је поручила да јој не пада на памет да поднесе оставку на функцију.

Након што је посланица ДС-а Александра Јерков негодовала што реч нису добили посланици опозиције који су хтели да рекламирају повреду Пословника, јер по образложењу председнице парламента није било времена, Маја Гојковић је поручила да јој не пада на памет да поднесе оставку.

"Ни на крај памети ми не пада да поднесем оставку онима који имају један, пет или 14 одсто", поручила је Гојковићева.

Александра Јерков, посланица ДС-а, странке која тражи расправу о разрешењу Гојковићеве, позвала је председницу парламента да, како каже, не крши Пословник, те да поднесе оставку ако нема времена да води седницу.

Председница парламента се извинила посланицима који, како каже, сваког дана слушају да неки посланици вређају премијера Александра Вучића и потпредседника владе Небојшу Стефановића тиме што кажу да они раде по директивама убица.

"То слушамо свака три, четири дана приликом утврђивања дневног реда. Ћутим сатима и трпим увреде на рачун људи који сигурно не раде по диктату убица, али има доказа ко се дружио са њима. Немојте да ме вређате", рекла је Гојковићева на наводе Јерков да крши Пословник.

Поводом навода посланице ДС-а Маје Виденовић о циничном обраћању председнице, Гојковићева јој је изрекла опомену због недоличног понашања, те видно изнервирана поручила да неће више да трпи иживљавање појединих посланика.

"Да ли сам малициозна или оштрија оставите то за дискусију на вашим партијским форумима. Немојте да ме вређате. Не морамо да се волимо, али морамо да се уважавамо", поручила је председница парламента свим посланицима опозиције.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи