Гојковић: Не пада ми на памет да поднесем оставку

У жустрој расправи у Скупштини Србије са посланицима ДС-а, председница парламента Маја Гојковић је поручила да јој не пада на памет да поднесе оставку на функцију.

Након што је посланица ДС-а Александра Јерков негодовала што реч нису добили посланици опозиције који су хтели да рекламирају повреду Пословника, јер по образложењу председнице парламента није било времена, Маја Гојковић је поручила да јој не пада на памет да поднесе оставку.

"Ни на крај памети ми не пада да поднесем оставку онима који имају један, пет или 14 одсто", поручила је Гојковићева.

Александра Јерков, посланица ДС-а, странке која тражи расправу о разрешењу Гојковићеве, позвала је председницу парламента да, како каже, не крши Пословник, те да поднесе оставку ако нема времена да води седницу.

Председница парламента се извинила посланицима који, како каже, сваког дана слушају да неки посланици вређају премијера Александра Вучића и потпредседника владе Небојшу Стефановића тиме што кажу да они раде по директивама убица.

"То слушамо свака три, четири дана приликом утврђивања дневног реда. Ћутим сатима и трпим увреде на рачун људи који сигурно не раде по диктату убица, али има доказа ко се дружио са њима. Немојте да ме вређате", рекла је Гојковићева на наводе Јерков да крши Пословник.

Поводом навода посланице ДС-а Маје Виденовић о циничном обраћању председнице, Гојковићева јој је изрекла опомену због недоличног понашања, те видно изнервирана поручила да неће више да трпи иживљавање појединих посланика.

"Да ли сам малициозна или оштрија оставите то за дискусију на вашим партијским форумима. Немојте да ме вређате. Не морамо да се волимо, али морамо да се уважавамо", поручила је председница парламента свим посланицима опозиције.

број коментара 9 пошаљи коментар
(субота, 20. мај 2017, 18:00)
anonymous [нерегистровани]

@Eu

Kad imas vecinu mozes da radis sta hoces, dobro ili lose, nema veze. Imas vecinu. Klaro!!!!

(субота, 20. мај 2017, 08:55)
Мира [нерегистровани]

Данка

Маја је прави човек на правом месту, изузетно добро ради свој посао и не постоји ни један разлог због ког би се повукла са те функције.

(субота, 20. мај 2017, 01:04)
Darko [нерегистровани]

Srbija

Dobro im je predsednica odgovorila

(субота, 20. мај 2017, 00:52)
Aca [нерегистровани]

Srbija

Nema ni razloga za ostavkom. Samo neka se nastavi ovako i Srbija neka napreduje.

(субота, 20. мај 2017, 00:38)
Nikola [нерегистровани]

nad

Treba da podnese ostavku zato sto radi svoj posao?

(петак, 19. мај 2017, 22:17)
Bole [нерегистровани]

Bravo

Ovi poslanici kao da ne znaju šta je parlament, koja je uloga poslanika i kako se isti biraju. Ne mogu se u parlamentu menjati rezultati izbora, valjda se na izborima menjaju poslanici.

(петак, 19. мај 2017, 21:42)
MilicaL [нерегистровани]

Bravo

Maja Gojkovic sasvim korektno obavlja svoju funkciju,a opoziciji sve smeta i samo kritikuju i ne daju nikakvu konstruktivni pomak u radu

(петак, 19. мај 2017, 20:35)
Savo [нерегистровани]

eu

Ako neko misli da Gojkovicka lose radi neka je smeni ako ima vecinu.

(петак, 19. мај 2017, 19:19)
ljilja [нерегистровани]

..

Pa što bi i davala ostavku??