Вулин: Не желе да се злочинци нађу и казне

Министар за рад, запошљавање борачка и социјална питања Александар Вулин изјавио је да је онај ко је одлучио да обустави истрагу против осумњичених за убиство 14 жетелаца у Старом Грацку код Липљана 23. јула 1999. године одлучио да обустави борбу за човечанство.

Вулин је поводом одлуке Специјалног тужилаштва у Приштини да обустави је истрагу против свих осам осумњичених за убиство 14 српских жетелаца у Старом Грацком, указао да је то један од највећих злочина који се догодио на Косову и Метохиј, у коме су побијени људи који су само ишли у своје поље да раде оно што су радили читавог живота.

"Ишли су у жетву, убијена су деца заједно са својим родитељима. Онај ко је одлучио да обустави истрагу је одлучио да обустави борбу за човечанство", рекао је Вулин новинарима у Лисичијем јарку.

Онај ко је то урадио то је урадио зато што не жели да злочинци буду икада пронађени, подвукао је Вулин.

Како је рекао то уосталом и не треба да чуди Тужилаштва у Приштини.

"Они се надају да ће им премијер бити човек који је несумњив ратни злочинац - говорим о Рамушу Харадинају, и говорим о многим другима" додао је министар.

Према његовим речима напуштање истраге је напуштање наде да ће злочин икада бити октривен и да ће икада стићи казна људе који су учинили тако монструозан злочин, а то говори да тамо нема никакве правде, као и да је то очекивано од Приштине.

Међутим, навео је, постоји и то да је Међународна заједница Резолуцијом 1244 преузела одговорност за истраживање сваког злочина и нема право да одустане од тога.

Србија сигурно неће одустати, поручио је Вилин.

Специјално тужилаштво у Приштини обуставило је истрагу против свих осам осумњичених за убиство 14 српских жетелаца у Старом Грацком код Липљана 23. јула 1999. године.

Из непосредне близине, на њиви, убијено је 14 Срба - Милован Јовановић (1969), Јовица Живић (1970), Радован Живић (1967), Андрија Одаловић (1967), Слободан Јанићијевић (1965), Миле Јанићијевић (1957), Новица Јанићијевић (1981), Момчило Јанићијевић (1946), Станимир Декић (1955), Божидар Декић (1947), Саша Цвејић (1973), Љубиша Цвејић (1939), Никола Стојановић (1936) и Миодраг Тепшић (1951).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво