Кубуровићева: Срамна одлука о обустави истраге за убиство 14 Срба

Министарка правде Србије Нела Кубуровић рекла је да је још једном потврђена неправда над Србима на Косову и Метохији срамном одлуком Специјалног тужилаштва у Приштини којом је обуставило истрагу о 14, како је напоменула, мучно и подмукло убијених Срба жетелаца у селу Старо Грацко пре скоро две деценије.

"Ни после 18 година приштинско правосуђе није дошло до истине ко су починиоци овог монструозног злочина. Да ли је то равноправност свих грађана за коју се Приштина наводно залаже? Да ли је то једнак приступ правди? Да ли то значи да ће свако убиство, мучење и брутални напади на Србе на Косову некажњено проћи?", навела је Кубуровићева у изјави за Танјуг.

Према њеним речима, скандалозно је то што се слави пуштање на слободу једног терористе, убице и силоватеља, за којег постоји небројано много доказа да је починио најтежа дела над цивилним становништвом, а да смрт 14 Срба ни после скоро 20 година нема ни име ни презиме.

Указујући да правог и искреног помирења на Косову неће бити све док утеривање страха и терор владају према српском становништву, Кубуровићева је изразила наду да ће Специјални суд за ОВК у Хагу привести правди одговорне за злочин у Старом Грацком.

"Надам се да ће Специјални суд за ОВК у Хагу посветити више пажње и учинити оно што правосудни органи у Приштини нису имали ни воље, а ни способности у протеклих 18 година и да ће привести правди и починиоце масакра из јула 1999. године.

Специјално тужилаштво у Приштини обуставило је истрагу против свих осам осумњичених за убиство 14 српских жетелаца у Старом Грацком код Липљана 23. јула 1999. године.

Број коментара 53

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво