ДС и СДС о изборима: Све је могуће у Србији

Шефови посланичких група опозиционих ДС и СДС, Горан Ћирић и Марко Ђуришић, изјавили су на одвојеним конференцијама за новинаре у парламенту, поводом спекулација о могућем одржавању ванредних парламентарних избора, да је у Србији све могуће.

Они тврде да се о томе прича како би се скренула пажња са реалних проблема.

"Оно што је реалност Србије је очигледно потребно прекрити сталним најавама нових избора", рекао је Ћирић, наводећи да је Србија у пет година власти СНС и Александра Вучића повећала јавни дуг за 10 милијарди, те да су девизне резерве смањене за милијарду, док ЕПС пада са производњом струје.

Ћирић каже да се "маше новим сценаријима" и ванредним изборима како би се то заборавило.

На питање да ли су Србији потребни нови избори, шеф посланичке групе ДС-а одговара потврдно, будући да је, како је казао, лоше стање у земљи, а између осталог и у скупштини где нема дебате.

Напомиње да грађани очекују стабилност.

Ђуришић на питање о ванредним парламентарним изборима такође одговара са "све је могуће" и подсећа да су грађани за пет година гласали три пута.

"Нажалост у Србији јесте све могуће, могуће је да имамо изборе три пута у последњих пет година, да имамо једног човека који обавља и функцију председника државе и председника владе и председника странке, чега све не још. Некога ко финансира све клубове у Србији колико он мисли да треба и кад треба, али очигледно некога ко не води рачуна о грађанима Србије", рекао је он.

Каже да је неозбиљно говорити о било каквим реформама и напретку државе у којој се не зна ко ће водити владу, шта су приоритети, у којој се, наводи, не измирују обавезе према грађанима и међународним институцијама.

Ђуришић је нагласио да не види сврху избора сада, ако нису били одржани пре два месеца истовремено са председничким изборима.

"Ово је још само један покушај залуђивања грађана да не би размишљали о свакодневним проблемима, тешком животу, све лошијој економској ситуацији и чињеници да млади не могу да нађу посао и свих тих стварних проблема. Јавност се залуђује причама хоће и бити избора или неће бити избора", сматра Ђуришић.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво