Вучић са званичником Руске думе: Идеја "Велике Албаније" опасна по стабилност

Председник Владе Србије Александар Вучић и председавајући Комитета Државне думе Руске Федерације за међународна питања Леонид Слуцки размотрили су ситуацију у региону Западног Балкана и изразили бригу због идеје тзв. "Велике Албаније", указавши на опасност коју она носи по регионалну стабилност.

Александар Вучић је нагласио опредељење Србије за политику која региону доноси мир и сарадњу, саопштила је Владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Вучић је такође истакао да Србија, с обзиром на остварени економски напредак, жели да унапреди економску сарадњу са Русијом и да се очекује да учешће српских министара на Санктпетербуршком форуму почетком јуна буде прилика за разговоре о конкретним облицима сарадње.

Током разговора о унапређењу политичке и економске сарадње две земље, Вучић је захвалио и на разумевању које Русија показује за ставове и политику Србије, не одступајући од принципијелног става да поштује територијални интегритет и не призна једнострано проглашену независност Косова.

Леонид Слуцки је оценио да односу две земље посебан допринос даје парламентарна сарадња и најавио јаче повезивање у тој области.

Најавио је званичну посету Србији председника Државне думе Руске Федерације Вјачеслава Володина за 5. јун, наводи се у саопштењу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи