Вучић са званичником Руске думе: Идеја "Велике Албаније" опасна по стабилност

Председник Владе Србије Александар Вучић и председавајући Комитета Државне думе Руске Федерације за међународна питања Леонид Слуцки размотрили су ситуацију у региону Западног Балкана и изразили бригу због идеје тзв. "Велике Албаније", указавши на опасност коју она носи по регионалну стабилност.

Александар Вучић је нагласио опредељење Србије за политику која региону доноси мир и сарадњу, саопштила је Владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Вучић је такође истакао да Србија, с обзиром на остварени економски напредак, жели да унапреди економску сарадњу са Русијом и да се очекује да учешће српских министара на Санктпетербуршком форуму почетком јуна буде прилика за разговоре о конкретним облицима сарадње.

Током разговора о унапређењу политичке и економске сарадње две земље, Вучић је захвалио и на разумевању које Русија показује за ставове и политику Србије, не одступајући од принципијелног става да поштује територијални интегритет и не призна једнострано проглашену независност Косова.

Леонид Слуцки је оценио да односу две земље посебан допринос даје парламентарна сарадња и најавио јаче повезивање у тој области.

Најавио је званичну посету Србији председника Државне думе Руске Федерације Вјачеслава Володина за 5. јун, наводи се у саопштењу.

број коментара 1 пошаљи коментар
(петак, 19. мај 2017, 19:16)
DDanonymous [нерегистровани]

A,MIG-ovi i BUK-ovi?

Ako Rusi znaju da smo u takvoj i tolikoj opasnosti zasto nam ne prodaju te MIG_ove i BUK-ve.Niko vise nista o tome ne prica,sta se desava?