Посланичка питања о мигрантима, раду министара и обећањима Владе

Посланици Скупштине Србије данас су постављали питања о резултатима рада министарске без портфеља Славице Ђукић Дејановић, мигрантима, обећањима о помоћи Владе Србије хашким оптуженицима, али и о томе ко је био у блиским односима са земунским криминалним кланом.

У делу седнице за постављање посланичких питања, шеф посланичке групе Двери Бошко Обрадовић рекао да нико не зна шта је министарка без портфеља задужена за демографију и популациону политику Славица Ђукић Дејановић радила 10 месеци, осим недавне њене кратке изјаве да је Влада издвојила милиона евра за популациону политику.

"Град Београд је издвојио два милиона евра за музичку фонатну на Славији, а Влада дупло мање за популациону политику", каже Обрадовићи и пита како је могуће да Ђукић Дејановић за 10 месеци није покренула ниједан пројекат популационе политике.

СДС је поднела предлог за формирање анкетног одбора ради утврђивања стања у медијима након процеса приватизације, а Мирослав Алексић из посланичке групе СДС-а питао је министре културе и привреде какви су ефекти и резултати приватизације медија, те како ће бити решен статус "Танјуга".

Посланик из клуба "Нова Србија - За спас Србије" са КиМ Славиша Ристић тражио је објашњење од Владе и Канцеларије за КиМ у вези са споразумом о телекомуникацијама, наводећи да је "Телеком" регистровао ћерку фирму код "независног Косова" коме плаћа све дажбине. 

Сви запослени у "Телекому" су, каже, морали да склапају нове уговоре о раду са том ћерком фирмом, а услов за то је био да се узму лична документа "независног Косова".

Наводи и да корисници "Телекомових" услуга имају низ проблема јер не могу да плаћају путем телефона разне врсте услуга у Србији.

Посланик ДС Балша Божовић поново је данас говорио о полицајцу Далибору Карановићу, те упитао зашто је министар полиције Небојша Стефановић стао на страну Звездана Јовановића, убице премијера Зорана Ђинђића, а не часног полицајца те да ли је могуће да влада има министре који су у блиским односима са земунским кланом.

На наводе Божовића да се Карановић као полицијац борио против наркодилера, посланик Народне сељачке странке Маријан Ристичевић каже да о наркодилерима причају они којима је највећи наркодилер био инвеститор.

"Да ли је Дарко Шарић учествовао у приватизацији у време бившег режима ДС-а и која су предузећа била у питању", упитао је Ристичевић.

Ристичевић је показивао фотографије некадашњих чланова владе и припадника ЈСО, те упитао да ли је тачно да су тадашњи високи функционери ДС-а посећивали ЈСО, да ли су високи функционери ДС неколико месеци пред убиство Ђинђића посетили Кулу и приредили приредбу за ЈСО.

Лидер радикала Војислав Шешељ каже да је власт у Србији давала велика обећања да ће предузети многе ствари на помагању породица хашких оптуженика.

"Обећања су ишла у правцу залагање владе пред СБ УН да се донесе одлука да се свим Србима осуђеним у Хагу омогући да казну служе у Србији", каже Шешељ.

Наводећи да су Срби у Трибуналу оптужени за измишљене злочине, Шешељ каже да је хашки оптуженик Ратко Младић у тешком здравственом стању.

Шеф посланичке групе Д ЈБ Саша Радуловић питао је када ће коначно да буде донет коначан распоред седења посланика у скупштинској сали, те када ће бити донет годишњи план рада скупштине како се, каже, не би дешавало да се седница заказује јуче за данас.

Радуловић је премијера Вучића питао колико се путева изградило од 1954, а колико за последњих пет година.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво