Лукашенко уручио Николићу орден Пријатељства народа

Председник Србије Томислав Николић изјавио је да је у Минску са председником Белорусије Александром Лукашенком разговарао о великим белоруским инвестицијама у Србији и српским у Белорусији, као и о заједничким инвестицијама у производе наменске индустрије за продају другим земљама.

Томислав Николић је подсетио да је прва његова посета као председника Србије била Белорусији као знак пријатељства и да се не слаже са санкцијама које су уведене тој земљи.

Данас, на крају мандата, како је рекао, имао је обавезу да поново дође у Минск да се сретне са великим пријатељем Србије и његовим личним пријатељем Александром Лукашенком.

"Желео сам да сумирамо шта смо то све успели за ових пет година да подигнемо у односима Србије и Белорусије, да видимо где још нешто шкрипи, како може да се настави. Велике су турбуленције у свету, а пријатељство Србије и Белорусије остаје заувек", рекао је Николић.

Он је нагласио да је са колегом Лукашенком разговарао о великим инвестицијама белоруским у Србији и српским у Белорусијим и заједничким инвестицијама у производе из наменске индустрије које бисмо продавали другим државама.

"Србија има великог пријатеља у Белорусији, Белорусија у Србији. Белорусија много очекује од сарадње Србије са Кином пошто је Кина определилла Србију за стожер сарадње са југоисточном Европом", рекао је Николић. 

Два председника разговарали су и о напретку Србије у преговорима са ЕУ и какви проблеми још очекују нашу земљу на том путу.

"Мислим да ће Србија наставити потпуно исту политику према Белорусији као до сада. Мислим да ће и нови председник имати великог сарадника и великог пријатеља у председнику Лукашенку и да ми можемо само да очекујемо наставак добрих вести у односима Србије и Белорусије", закључио је Николић.

Лукашенко је поручио да међу Србијом и Белорусијом нема затворених тема. 

"Треба да знате да смо увек осећали љубав и поштовање за Србе и увек ћемо се држати те политике", поручује Лукашенко.  

Председнику Србије Лукашенко је уручио Државну награду Белорусије - орден Пријатељства народа. 

Председник Николић је, у пратњи председника Минског градског извршног комитета Андреја Шореца, обишао Трг победе у Минску и положио венац на Споменик победе. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво