Вулинов одговор хрватским ветеранима

Министар за рад Александар Вулин поручио је да се не боји претњи хрватских ветерана које нису уплашиле ни њега ни српски народ и да ће увек сводчити истину да је "Блајбург највеће место окупљања фашиста у Европи, а да је певач Марко Перковић Томпсон усташа који пева усташке песме које су срамота сваког људског бића."

Удружење хрватских ветерана поднело је Државном тужилаштву Хрватске и Јавном тужилаштву Србије кривичну пријаву против министра Вулина за кривично дело увреде, клевете и срамоћења, односно због Вулинових изјава које се, пре свега, односе на учеснике комеморације на Блајбуршком пољу 13. маја, као и изјава о хрватском певачу Марку Перковићу Томпсону.

Председник тог удружења Младен Павковић, у саопштењу достављеном Танјугу, сматра да су изјаве министра о Блајбургуи Томпсону скандалозне.

Коментаришући кривичну пријаву коју је, како је саопштено, удржење ветерана поднело против њега Државном тужилаштву Хрватске и Јавном тужилаштву Србије, министар Вулин каже да су му до сада претили прогоном, смрћу, а сада и судовима.

"Због истине којој сведочимо о буђењу нацизма у Европи, о повратку усташтва у Хрватској уз подршку и пристанак власти до сад су ми претили разни следбеници усташа и неофашисти, а ево сада и удружења хрватских бранитеља. Претили су ми прогоном, смрћу, сада и судовима. Истина коју сведочим о стотинама хиљада убијених у Другом светском и протераних у грађанским ратовима на просторима бивше Југославије не могу никога да повреде. У истини нема мржње, она је таква каква јесте и мора да спречи да се страшни злочини над српским народом никада више не понове", навди се у писаној изјави Вулина достављеној медијима.

Министар Вулин је поручио да сви они који му прете смрћу, прогоном и судовима, морају да знају да нису уплашили, како каже, његов народ, његове претке и да самим тим никада неће уплашити ни њега.

Наглашава да ће сведочити истину коју је рекао, да је "Блајбург највеће место окупљања фашиста у Европи, а да је Томпсон усташа који пева усташке песме које су срамота сваког људског бића."

"Нисте ме уплашили", поручио је министар Вулин.

Посланик Покрета социјалиста Ђорђе Комленски изјавио је да истина коју је говорио министар Александар Вулин, а поводом одржавања комеморације у Блајбургу, није уперена против хрватског народа, али јесте уперена против фашизма и повампирења усташтва.

"Прави разлог је чињеница да је неко отворио Пандорину кутију и да се фашизам покушава вратити на велика врата. Нашао је озбиљно и погодно тле у Хрватској у усташком режиму који очигледноникако да се ослободи своје ружне и тужне прошлости", рекао је Комленски новинарима у парламенту. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво