Дрецун: Тачи испод жита Београду нуди размену територија

Председник скупштинског Одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун изјавио је да председник Косова Хашим Тачи покушава да Београду "испод жита" понуди разговоре о могућности да се размене територије севера Косова за југ централне Србије.

У емисији "Седмица" Првог програма Радио Београда, Милован Дрецун је рекао да је извесно да ће доћи до новог прекрајања граница на Балкану и да са многих страна долазе такве информације, односно да се "тестира терен".

"Хашим Тачи покушава да нам испод жита понуди да разговарамо о томе да се обави размена севера за југ централне Србије... Не говорим напамет уопште, покушава да нам протури ту идеју. Имате из Америке, стижу идеје...", рекао је Дрецун.

Он је додао да нека врста националног буђења може да се види и унутар Европске уније и да су доказ за то чести покушаји појединих покрајина и региона да добију независност.

Дрецун је, међутим, рекао да не зна колико је могуће спровести планове о стварању једнонационалних држава, јер је то велики ризик. 

Према његовим речима, читав регион Балкана остаје талац сучељавања великих сила и оно што би политичке елите требало да ураде јесте да натерају велике силе да те проблеме који постоје решавају у њиховом присуству, а не да доносе готова решења без њиховог учешћа.

Говорећи о недавним информацијама о томе да је Војно-безбедносна агенција (ВБА) запленила неколико хиљада пушака и митраљеза на путу ка Македонији, Дрецун је рекао да није видео званичну и проверену информацију о томе од државних органа и да, док се то не деси, он то сматра непровереном информацијом, иако не искључује могућност да се то заиста догодило.

Дрецун је рекао да је чињеница да са Косова већ годинама наоружање илегално иде у разним правцима, а да део остаје и у покрајини у поседу радикалних исламиста.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво