Разлаз унутар групе "Против диктатуре"

Група "Против диктатуре" мејлом је саопштила да је дошло до разлаза унутар групе, те да ће на својим захтевима наставити да раде са тимом стручњака.

"Тензије између две струје, оних који су хтели да протест усредсреде превасходно против система који омогућава диктатуру и оних који би да покушају да искористе утицај и у социо-економској сфери, кулминирале су на састанку на ком је гласовима већине подржан став да се држимо превасходно борбе против диктатуре", наведено је у мејлу послатом редакцијама медија.

Истичу да им је "жао што су наши саборци, чији лични ставови нису подржани, одлучили да се одвоје".

"Желимо им срећу у борби за социо-економске реформе и надамо се да ћемо моћи опет да сарађујемо у борби против диктатуре, која је повод ових протеста", наведено је у мејлу.

Наводе да овом објавом желе да ставе до знања "Инсајдеру" да их је неистинито окарактерисао.

"Такође, сматрамо неодговорним што ниједан члан групе Против Диктатуре није контактиран да допринесе овој анализи, већ су информације о нама стицане од људи који не учествују у раду наше групе. Група 'Против Диктатуре' је и пре разилажења била за обуставу свакодневних шетњи, али идеја није могла да се изведе услед жеље људи који су били на улицама да са протестима наставимо. Ми желимо да имамо контакте са синдикатима, насупрот ономе што преноси 'Инсајдер'", саопштили су из групе "Против диктатуре".

Сматрају да "кључ успеха лежи у повезивању свих организација и институција које не желе да сарађују са диктаторским режимом и да се изборимо заједно за опстанак демократије".

"Немамо намеру да пружимо подршку ниједном политичару или странци, јер је овај покрет усмерен ка систему, а не појединцима из политичке елите. На захтевима радимо са тимом стручњака. Крајњи циљ јесте остварење захтева како не би сва моћ била у рукама једног човека. Али много важније од тога јесте сама борба за њихово испуњење која треба да поруши мит о оваквом режиму и његовој идеологији и скрене пажњу на стварне услове и потребе. Нећемо одустати!", наведено је у мејлу.

Број коментара 39

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво