Осуде парастоса Димитрију Љотићу

Председник Покрајинског одбора Покрета социјалиста у АП Војводини и народни посланик Бојан Торбица, изјавио је да је одржавање парастоса Димитрију Љотићу сраман чин. ЛСВ осудила служење парастоса за Димитрија Љотића, истичући да је реч о ратном злочинцу и идеологу фашизма. СПС и ЛДП осудили одржавање помена Димитрију Љотићу.

Бојан Торбица рекао је да "одржавање парастоса следбенику и плаћенику фашистичке Немачке, човеку који на души носи хиљаде невиних живота Срба, Јевреја и Рома је пре свега увреда за жртве и њихове породице, али и за све грађане Србије".

"Није људски и није морално служити парастос хиљадама побијених Крагујевчана и служити парастос човеку чији су их следбеници водили на губилиште," навео је Торбица.

Он је нагласио да је фашизам побеђен пре више од седамдесет година и да је обавеза свих нас да се том злу супротставе како се никада више не би поновило.

Лига социјалдемократа Војводине најоштрије је осудила служење парастоса за Димитрија Љотића, истичући да је реч о ратном злочинцу и идеологу фашизма.

Лига социјалдемократа Војводине поставља питање властима зашто немо посматра ширења фашистичке идеологије и не чини ништа да се овакви ексцеси спрече.

Социјалистичка партија Србије најоштрије је осудила одржавање помена Димитрију Љотићу у Новом Саду оцењујући то као неразуман потез Српске православне цркве, јер је у питању, како истичу, ратни злочинац и фашистички идеолог.

"Сматрамо да се Српска православна црква на овај начин придружила онима који, понижавањем жртава које су се бориле против фашизма, желе да пониште све тековине херојске борбе нашег народа за слободу и све оне који су свој живот дали за отаџбину", наводи се у саопштењу СПС-a.

Покрајински одбор ЛДП-а у Војводини најоштрије је осудио одржавање помена Димитрију Љотићу у Новом Саду, оцењујући да је реч о ратном злочинцу и фашистичком идеологу.

ЛДП сматра и да су на овај начин понижене све жртве антифашистичке борбе и озбиљно доведене у питање моралне норме Српске православне цркве.

"Покрајински одбор ЛДП-а у Војводини најоштрије осуђује потез Српске православне цркве давања помена ратном злочинцу и фашистичком идеологу Димитрију Љотићу", наводи се у саопштењу странке.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи