СНП, ДСС и Двери о ступању Црне Горе у НАТО

Председник Српске народне партије Ненад Поповић позвао је Владу Србије да заштити права и животе Срба у Црној Гори који су, како је оценио, додатно угрожени после усвајања одлуке "крњег" састава Скупштине Црне Горе о ступању ове земље у НАТО пакт. Демократска странка Србије позвала је још једном на доношење Закона о војној неутралности Србије. Двери: Режим у Подгорици потписао "анексију Црне Горе".

"Уласком Црне Горе у НАТО пакт даје се међународни легитимитет режиму Мила Ђукановића који угњетава српски народ у Црној Гори и над њим спроводи идентитетски геноцид," навео је Ненад Поповић у саопштењу.

Према његовим речима, Ђукановић се ни до сада није уздржавао од спровођења "терора" над Србима у Црној Гори, а како ли ће се, упитао је, тек сада понашати када за то има заштиту и подршку НАТО пакта?

Демократска странка Србије позвала је још једном на доношење Закона о војној неутралности Србије оценивши да ће се после одлуке Црне Горе да уђе у НАТО Србија бити изложена још већем притиску да и она одустане од политике војне неутралности.

Та странка сматра да су владајућа већина и највећи број тзв. опозиционих странака у Србији спремне да пред тим притисцима попусте, што, како наводе, доказује одбијање предлога ДСС да Народна скупштина донесе Закон о војној неутралности.

ДСС сматра да је режим Мила Ђукановића у Црној Гори бежећи од воље свог народа одбио расписивање референдума а да је парламент изгласао улазак у Црне Горе у НАТО супротно вољи већине грађана.

ДСС осуђује честитке које је Црној Гори тим поводом упутила власт и "евроунијатска" опозиција у Србији сматрајући да су оне у раскораку са политиком војне неутралности.

"О раскораку између речи и дела како власти, једнако и евроунијатске тзв. опозиције, још експлицитније говоре честитке и изјаве подршке одлуци Црне Горе да уђе у НАТО коју су брзометно упутили српски министар одбране Зоран Ђорђевић, председник Демократске странке и стратешки партнер Саше Јанковића Драган Шутановац, Ненад Чанак, Чедомир Јовановић, Вук Драшковић и бројни други НАТО лобисти," наводи се у саопштењу ДСС-а.

Српски покрет Двери оценио је да је одлуком о приступању Црне Горе НАТО-у, режим у Подгорици потписао "анексију Црне Горе", преноси Бета.

Двери су у саопштењу поводом одлуке Скупштине Црне Горе да усвоји Предлог закона о потврђивању Северноатлантског уговора навеле да је таква одлука донета "противно већинској вољи народа Црне Горе", али и без учешћа представника Срба и опозиционих странака. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво