Вучић позвао Ердогана да посети Србију

Премијер Александар Вучић састао се са турским амбасадором Танжуом Билгичем и том приликом упутио је позив председнику Турске Реџепу Тајипу Ердогану да посети Србију и изразио жељу да односи са Турском и њеним народом и даље буду у сталном успону.

Вучић је пренео дубоку захвалност турским компанијама које улажу у Србији, а посебно на помоћи коју су пружиле у тешким тренуцима, истиче се у саопштењу владине Канцеларије за сарадњу са медијима.

На састанку се говорило о активностима Турске агенције за сарадњу и координацију, а Вучић је нагласио да као премијер даје пуну подршку различитим пројектима ове агенције, као што су реновирање зграде Вишег суда у Новом Пазару и реконструкција београдског породилишта у Звечанској улици, додаје се у саопштењу.

"Желимо да привучемо још већи број турских инвеститора и организујемо састанке са пословним људима из Турске, у циљу изградње поверења оних који већ послују у нашој земљи, као и повећања обима привредне сарадње", нагласио је Вучић.

Амбасадор Билгич је указао да су неопходни добри односи Турске са Србијом, као кључном земљом за мир и стабилност на Балкану, наводи се у саопштењу.

Најавио је долазак нових предузетника из Турске, који су спремни да своје пословање прошире у неким од градова Србије.

"И турски председник и српски премијер су снажни лидери који доносе снажне одлуке", сматра амбасадор Билгич који се сагласио са премијером Вучићем да је сарадња између две земаље на добром путу.

Вучић је упутио позив турском председнику Ердогану да посети нашу земљу, истиче се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи