Вулин: Луначек не схвата да ратни злочини не застаревају

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин истакао је да би било добро када би међународна заједница и известилац Европског парламента за Косово Улрике Луначек разумели да када Рамуш Харадинај позива на етничко чишћење Срба треба реаговати, а не ћутати и окривљавати Србију.

Александар Вулин је, реагујући на одлуку француског суда у Колмару и реакцију потпредседнице Европког парламента Улрике Луначек изразио жаљење што ова аустријска политичарка никако да схвати да ратни злочини не застаревају и да нема старих и застарелих оптужница када су у питању ратни злочини.

"Можда би госпођа Луначек боље разумела о чему говори када би боље упознала породице жртава Рамуша Харадинаја. Биће ми велико задовољство да је упознам са породицама жртава Харадинаја па нека њима објасни да су њихови најмилији застарели и да је потрага за правдом за њихове животе и смрт нешто што је застарело и што је пука политика", поручио је Вулин.

Подсећа да је Харадинај ослобођен захваљујући убиствима сведока.

"Не смемо заборавити да Харадинај није ослобођен зато што је невин, већ зато што су побијени сви сведоци, па више није било доказа против њега", указао је министар.

Вулин је рекао да оно што посебно брине јесте то што је Харадинај чим је дошао у Приштину рекао да је "његова претња ратом била озбиљна, да би Срби били протерани, да их не би било на Косову и Метохији". 

"Чак се позвао и на пример Хрватске, где је рекао да би урадили исто што су урадили Хрвати, а 'Олуја' је протерала 250.000 Срба и свела их на веома мали број који сада живи у Хрватској. То брине, као што и посебно брине што је међународна заједница опет прећутала претњу ратом", истакао је Вулин.

Луначек би, према његовим речима, више помогла Европи, нама, Косову и Метохији и себи када би разумела да ратни злочини не застаревају, да све жртве без обзира на нациионалност имају право  на правду и када би разумела да када Харадинај позива на етничко чишћење Срба треба реаговати а не ћутати и окривљавати Србију.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво