Тачи: Београд, "престоница свих проблема"

Косовски председник Хашим Тачи рекао је у интервјуу за швајцарски јавни сервис СРФ да је Косово независна држава и да има право да формира своју војску, а Београд је оптужио да је фактор нестабилности у региону.

"Београд је престоница свих проблема", рекао је Тачи и додао да "Србија ствара конфликт широм региона, док Косово ужива пријатељске односе са околним земљама."

"Косово је суверена држава и свака суверена држава има право на војску", наводи још Тачи.

Он каже да је крајњи циљ Приштине приступање НАТО-у, а да без војске не могу да учествују ни у НАТО програму Партнерство за мир.

Тачи каже да је Косово дуго времена чекало да предузме конкретне кораке у том смеру и да се то ради због очувања међународних односа.

СРФ преноси да је војни пројекат један од многих корака Приштине у политичкој борби са Београдом и да се "очекује да ће против Србије бити подигнута оптужница за геноцид против Албанаца на Косову".

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи