Вучић апелује на смиривање ситуације у Скопљу: Ово је проблем свих нас

Ово што се догађа у Македонији није више само македонски проблем већ проблем свих нас који овде живимо, изјавио је вечерас премијер и изабрани председник Србије Александар Вучић и апеловао на грађане Македоније да проблеме решавају на миран начин.

Александар Вучић је, на питање Танјуга да прокоментарише вечерашње догађаје и сукобе у Скопљу, рекао да је увек као председник Владе Србије и као изабрани председник чинио све за одржавање најбољих односа између Београда и Скопља, између Србије и Македоније.

Премијер је рекао да сматра да грађани Македоније добро знају и да поштују начин на који се Република Србија односила према грађанима Македоније, али и према држави Македонији.

"Веома сам забринут због свих вечерашњих догађаја и моја једина порука је, а мислим да људи у Македонији то знају, да их замолим да све проблеме и несугласице решавају на миран начин, да, ако имам било какво право, кажем да је смиривање ситуације у највећем интересу Македоније и њених грађана, а све друге ствари и проблеми могу да се решавају за преговарачким столом, на миран начин, у мирној атмосфери", истакао је Вучић.

Према његовим речима, ово више и није само македонски проблем, већ постаје "проблем свих нас који овде живимо и боље да одмах зауставимо све проблеме и да обезбедимо мир и стабилност за нашу децу".

"Молим све у Македонији, и оне који су ми и познаници, неки и пријатељи, али и оне које не познајем, да разумеју ову поруку као добронамерну и да поново завладају мир и сигурност за све грађане Македоније, а у Србији ћете увек имати оданог и искреног пријатеља", нагласио је Вучић.

Премијер Вучић догађаје у Македонији прати, са сарадницима, из Владе Србије, а за сутра је заказао седницу Бироа за координацију служби безбедности

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво