Дочек за Харадинаја у Приштини

Лидер Алијансе за будућност Косова и бивши косовски премијер Рамуш Харадинај изјавио је на приштинском аеродрому, по повратку из Француске, да се Албанци никада неће покорити Србији.

На приштинском аеродрому дочекала га је најужа породица и сарадници, док му је у центру града приређен свечани дочек на коме се окупио велики број грађана.

"Идеја моје екстрадиције Србији значило би позив на рат и нисам се шалио кад сам то рекао", навео је Харадинај на аеродрому, преноси Радио Слободна Европа.

Захвалио се свим грађанима на подршци, а приштинске институције критиковао да нису биле на нивоу свог задатка.

Додао је да су они који су на челу Србије данас, исти они који су ратовали на Косову.

"Ако они у Београду мисле да ми Албанци брзо заборављамо, варају се. Албанац не заборавља и ми смо мирни народ, али Албанца не можете да газите. Ми морамо да покажемо место непријатељу Србији и треба да урадимо онако како је урадио Хрват", рекао је Харадинај окупљенима.

Такође је додао да "ко год је живео са Албанцима, тај никада није патио", истичући да су Албанци "поштован народ".

Након његовог кратког говора, са крова хотела "Гранд" испаљен је ветромет.

Из Алијансе за будућност Косова су претходно одбили да државне институције учествују у припреми Харадинајевог дочека, наводи Слободна Европа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи