Јанковић у Бриселу о Србији и свом покрету

Протекла два дана у Бриселу Саша Јанковић је разговарао са европским парламентарцима и саветницима. Теме су биле, како је рекао дописницима српских медија, ситуација у Србији после председничких избора и будућност политичког покрета који предводи.

Саша Јанковић је саговорницима, како је рекао, пренео да власт у Србији губи поверење народа и да се одржава "рекламирањем лажне стабилности", али и да народ у Србији губи поверење у европске институције, јер "повлађују Александру Вучићу, надајући се да ће на тај начин допринети стабилности".

Додао је да је саговорнике обавестио о суштини и циљевима протеста у Србији, те да његов покрет представља аутентичну алтернативу ситуацији у Србији, која, како је оценио, "постаје депримирајућа".

Његов тим за сарадњу са медијима у Београду је истовремено саопштио да је Јанковић разговарао са потпредседницом ЕП Улрике Луначек, потпредседником посланичке групе Напредног савеза социјалиста и демократа Џоом Вајденхолцером, шефом групе АЛДЕ Хансом ван Баленом, те са посланицима Тањом Фајон, Сорајом Пост, Игором Шолтесом, Јозом Радошом, Ивом Вајглом, Иваном Јаковчићем.

Према Танјуговим информацијама, Јанковић се у Бриселу састао и са Едуардом Куканом.

Нико од европских парламентараца, укључујући Јозефа Вајденхолцера, који је Јанковићу био "домаћин" у ЕП, није одговорио на питање Танјуга о карактеру и резултатима тих састанака.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво