Михајловићeва: Трудимо се да медијски будемо максимално отворени

Потпредседница владе и министарка грађевинарства Зорана Михајловић изјавила је да се она и њене колеге из владе труде да буду максимално отворени према свим медијима, и да је сигурна да, уколико има грешака, оне увек могу да се поправе.

Одговарајући на питање новинара како коментарише овогодишњи извештај "Репортера без граница" у којем се наводи да је, са аспекта слободе медија, Србија пала седам места, Михајловићева је рекла да није упозната са извештајем и истакла да влада не ради ништа да би у нечему назадовала.

"Ми се трудимо да будемо максимално отворени према медијима, да све што се назива информацијом дајемо свим медијима, и верујем да се све колеге у том смислу труде. Шта год више да можемо да урадимо, ја и сви чланови владе смо ту", рекла је Михајловићева.

Када је реч о извештају, Михајловићева је упозорила и да, иако је добро што постоје институције које мере различите рејтинге, увек постоји могућност да греше.

"Пример је један од извештаја Светског економског форума, па унутар њих, неки појединци су правили извештај о статусу Србије. Испоставило се касније да ти извештаји нису скроз тачни. Можда у том извештају (Репортера без граница) нису добили све релевантне информације, али сам сигурна да све што радимо, радимо на најотворенији могући начин", закључила је Михајловићева.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи