Николић: Србија цени подршку коју јој Шведска пружа на путу ка ЕУ

Председник Србије Томислав Николић разговарао је у Београду са делегацијом шведског парламента коју је предводио председник Урбан Алин и том приликом рекао да се Србија већ годинама труди да води политику очувања стабилности у региону.

"Без обзира на то што не деле баш све земље из окружења такву одговорност коју Србија има према том питању, ми сматрамо да је политика стабилности једина исправна и Србија од ње неће одступати ни убудуће", поручио је Николић.

Како је додао, Србија изузетно цени подршку коју јој Шведска пружа на путу ка пуноправном чланству у Европској унији.

Он је додао да су и сами преговори са Европском унијом нашој земљи много помогли да постане модерна и уређена држава и да би било јако добро ако би се свим земљама у региону, које нису чланице Европске уније, више помогло да што брже уђу у ту организацију, наводи се у саопштењу Прес службе председника.

То би уједно био и европски подстрек успостављању трајног мира и стабилности у нашем региону, закључио је Николић.

Алин је рекао да је за све државе у Европи значајно да знају да имају стабилно окружење, а да чланство у Европској унији и примена европских стандарда управо то омогућавају.

Због тога, Шведска активно подржава напоре Србије да што пре постане чланица Европске уније и радује се сваком њеном успеху на европском путу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво