Харадинај: Захтев Србије за изручење директан позив на рат

Рамуш Харадинај, некадашњи вођа ОВК који у Француској чека одлуку суда о изручења Србији која га терети за ратне злочине, изјавио је да захтев Србије за његово изручење представља "директан позив на рат".

"Ово је директан позив на рат. Ако неко има проблем да то разуме, или је кукавица или одбија да се суочи са реалношћу", рекао је Харадинај у интервјуу за телевизију КТВ.

Он тврди и да је лажна изјава француског амбасадора у Приштини прошле недеље да му се суди на основу нових доказа.

"Он (француски амбасадор) је лагао зато што је Београд њега такође лагао", тврди Харадинај, преноси Газета експрес.

Харадинај је уверен да ће француске власти у четвртак одбацити захтев Србије за његово изручење, на основу доказа представљених на претходном рочишту.

Он сматра и да је одлука да не сме да напусти Француску до коначне одлуке суда у Колмару имала за циљ да се "држи подаље" од процеса одлучивања.

Харадинај је ухапшен 4. јануара на граници Швајцарске и Француске по Интерполовој потерници коју је за њим расписала Србија, а Апелациони суд у Колмару требало би у четвртак да саопшти одлуку о захтеву Србије за његово изручење.

Србија тражи Харадинаја због сумње да је извршио кривична дела ратних злочина против цивилног становништва на КиМ у току 1998. и 1999. године, а реч је, како је Београд саопштио, о делима која нису била предмет суђења пред Хашким трибуналом.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи