Јовановић: Добри резултати ДСС-а на локалним изборима

Вршилац дужности председника Демократске странке Србије Милош Јовановић оценио је да је та странка постигла "завидне резултате" на локалним изборима, где је у три од пет места прешла цензус.

У недељу су одржани избори у Зајечару, Косјерићу, Оџацима, Врбасу и Ковину.

Јовановић је рекао да је ДСС најбољи резултат оствариo у Косјерићу где је, наступивши самостално, освојиo 9,66 одсто гласова, док је опозициона листа на којој је ДСС наступала на локалним изборима у Врбасу, освојила 11,42 одсто гласова, а у Оџацима 8,1 одсто гласова.

На питање да ли ће одборници ДСС-а помоћи СНС-у у Косјерићу да формирају власт, Јовановић је рекао да ДСС "не помаже никоме нигде" и да ће коначну одлуку о томе дати општински одобор ДСС-а из Косјерића.

"Принцип странке је да на локалном нивоу одлучују општински и градски одбори. У Којсерићу је прилично отворена ствар. Има комуникације свих странака са свима. Мислим да су људи из Демократске странке били на вези са људима из ДСС-а", рекао је Јовановић.

Јовановић је рекао да "није стигао" да разговара са лидером Државотворног покрета Србије Слободаном Самарџићем који је јуче саопштио да ће обуставити своје деловање у оквиру ДСС-а због држања ДСС-а у предизборним активностима за председничке изборе и гласања њеног представника за усвајање коначног извештаја Републичке изборне комисије (РИК).

"Наравно да ћемо се чути, ми смо пријатељи. Саопштење сам прочитао, то је његов став. Ствари су потпуно јасне. Били су председнички избори, било је гласање у РИК-у, било је неког одређеног искакања у ДСС-у, али то је решено у оквиру странке", рекао је Јовановић.

Додао је да то што је "направљена тема од нечега што уопште није тема", говори о "стању земље".

"Дао сам налог Марку Даниловићу, који је гласао, да нам да предлоге како се ствари могу побољшати, да не будемо у ситуацији да за сваке наредне изборе сумњамо у резултат, да не можемо да утврдимо да ли је било крађе или не", рекао је Јовановић и додао да у Србији треба да почне изградња институција.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво