Шешељ затражио посебну седницу Скупштине на којој ће бити и Вучић

Шеф посланичког клуба Српске радикалне странке Војислав Шешељ изјавио је да је СРС поднела захтев за заказивање посебне седнице Скупштине Србије поводом угрожавање територијалног интегритета и суверенитета Србије и претњи стварањем "Велике Албаније".

СРС је затражила посебну седницу због, како је наведено, "отворене претње сепаратиста да ће отимати делове територије Србије и стварати 'Велику Албанију'".

"Српски радикали захтевају да на тој седници присуствује и председник Владе Александар Вучић и да одговара на посланичка питања о томе", рекао је лидер СРС-а на конференцији за новинаре.

Шешељ је изјавио да "западне силе не мирују и не одустају од својих планова да растуре српску државу" и да су "то разлози да се поведе ова расправа и поставе најосетљивија питања председнику Владе на која он до сада није одговорио".

Нагласио је и да ће СРС добро размотрити предложене кандидате за функцију тужиоца за ратне злочине и изјаснити се у складу са државним и националним и интересима.

"Ми ћемо то питање добро размотрити и изјаснити се у складу са државним и националним и интересима", рекао је Шешељ новинарима и додао да се не сме дозволити да на ту функцију дође, како је рекао, издајник.

Оценио је да претходни тужилац Владимир Вукчевић није водио рачуна о националним и државним интересима Србије и да је по његовом мишљењу "одавно требало да буде у затвору".

Шешељ је новинарима у Скупштини Србије рекао и да је српски национални интерес да се сазна истина.

Нагласио је да Тужилаштво треба да буде самостално, али прво да води рачуна о интересима правде и истине.

Влада је предложила Скупштини Србије два кандидата за избор тужиоца за ратне злочине – тренутног руководиоца Тужилаштва за ратне злочине Милана Петровића и Снежану Станојковић, која је заменик тужиоца у том Тужилаштву.

Тужиоца за ратне злочине бира Скупштина, а биће изабран кандидат који добије већину гласова од 250 посланика.

Од одласка тужиоца Владимира Вукчевића у пензију у јануару 2016. године, Тужилаштвом за ратне злочине руководи први заменик Милан Петровић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво