Дачић у Бриселу: Подршка реформама српске владе

Министар спољних послова Ивица Дачић разговарао је у Бриселу с председником Прогресивне алијансе социјалиста и демократа у Европском парламенту Ђанијем Пителом. У Италији, као и у Европском парламенту, са великим интересовањем прате се одважне реформе које предузима српска влада, рекао је Питела. Дачић разговарао и са директорком у Европској спољнополитичкој служби.

Шеф српске дипломатије изразио је наду да ће земље Европске уније уважити политичке и економске реформске процесе које спроводи Влада Србије, као и напоре које Србија улаже у дијалог са Приштином и, отварањем преговарачких поглавља, подржати напредак Србије на њеном европском путу, саопштило је Министарство спољних послова. 

Председник политичке групе социјалдемократа, друге по снази у Европском парламенту, у коме представља Италију, пренео је првом потпредседнику Владе Србије подршку италијанске владе.

Питела је нагласио да је чланство Србије од великог политичког и економског значаја за ЕУ и истакао да ће се у Европском парламенту, али и у контактима са колегама из Немачке и других земаља, залагати да се убрза динамика отварања преговарачких поглавља.

Шеф српске дипломатије захвалио је на подршци коју Италија пружа нашој земљи, будући да је Италија међу најважнијим партнерима Србије и од највећег је значаја да створимо боље пословно окружење за нове италијанске и друге инвестиције, наводи се у саопштењу.

Ивица Дачић састао се данас у Бриселу и са Ангелином Ајнхорст, директорком за западну Европу, западни Балкан и Турску у Европској спољнополитичкој служби.

У садржајном разговору шеф српске дипломатије и директорка Ајнхорст разговарали су о ситуацији и односима у региону, као и о спољнополитичким темама из ширег региона ЕУ и Србије, саопштило је Министарство спољних послова.

Како се наводи, исказана је подршка политици Владе Републике Србије, као и напретку Србије на путу европских интеграција.

У разговору је истакнута и важност што бржег наставка дијалога Београда и Приштине, додаје се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи