МУП: Аутомобил у Оџацима се самозапалио, ДС износи неистине

Министарство унутрашњих послова саопштило је да је пожар на аутомобилу М. И. из Оџака, председника општинског одбора Ромске партије, настао услед квара на гасним и електричним инсталацијама, због чега се аутомобил самозапалио. МУП истиче да Демократска странка износи нетачне тврдње у вези овог случаја.

"Министарство унутрашњих послова, у циљу објективног и истинитог информисања јавности, указује да је спроведеном истрагом утврђено да је пожар на аутомобилу М. И. из Оџака, председника општинског одбора Ромске партије, настао услед квара на гасним и електричним инсталацијама, због чега се аутомобил самозапалио", наведено је у саопштењу.

Истрага је показала, истиче МУП, да М. И., пошто му је комшиница указала на дим из аутомобила, није позвао ватрогасце већ је сам гасио пожар помоћу песка, а потом отишао у своју кућу.

"С обзиром да није заврнуо вентил на плинској боци, плин је наставио да цури, па је дошло до експлозије боце".

У саопштењу се каже да је полиција обавила увиђај на лицу места и да око аутомобила нису пронађени никакви трагови или докази који би упућивали на подметнути пожар, а комплетан извештај достављен је надлежном тужилаштву на даље поступање. 

Демократска странка, наводи се у саопштњу, политички грубо злоупотребљава Министарство унутрашњих послова, и тенденциозно и паушално, без иједног доказа, износи нетачне тврдње у вези овог случаја.

"Министарство унутрашњих послова очекује од Демократске странке да се уздржи од лажних оптужби на рачун полиције", каже се у саопштењу.

ДС је претходно навела да изјава локалних органа МУП-а да се аутомобил члана Демократске странке из Оџака, Мирослава Илића, сам запалио, представља очигледан покушај заташкавања целог случаја.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво