Деветнаести дан протеста у Београду

Демонстранти су се 19. пут заредом окупили испред зграде Скупштине Србије, одакле су кренули у протестну шетњу централним београдским улицама.

Протестна шетња кретала се од Трга Николе Пашића, преко Теразија, поред Дома омладине.

Демонстранти су током шетње протестовали испред зграде дневног листа Информер, листа Политика, и Светогорском улицом дошли до зграде РТС-а, где су протестовали и одржали минут ћутања за раднике РТС-а страдале током НАТО бомбардовања.

Одатле су наставили Ресавском улицом до зграде Владе Србије, одакле су се вратили испред Скупштине, где се скуп и завршио.

Према проценама наших репортера, број учесника протеста био је сличан као и претходних неколико дана.

Окупљање је почело испред парламента, где су учесници истакли транспаренте попут: "Већина није увек у праву", "BW није за нас", "Против терора власти".

Особа која је стајала поред српског "зида плача" и чувала га током протеста узвикивала је "Породице траже правду", јавио је извештач РТС-а.

Учесници протеста су истакли и транспарент "Зашто ћутиш државо, ко је жртвовао раднике РТС-а, ко породицама ускраћује право на истину 18 година, џелати су заштићени".

Један од окупљених је позвао остале да се изјасне да ли желе да, када их следећи пут неко позове да са балкона Дома народне скупштине присуствују седници парламента, то и прихвате – што је већина окупљених прихватила.

Вечерас су се организатори протеста огласили саопштењем у којем су, између осталог, навели:

"Ми нисмо ни Јанковићеви, ни Јеремићеви, ни Соросови, нисмо жути, нити страни плаћеници, ни наркомани, а ни алкохоличари. Организација у свом суштинском облику и значењу не постоји. Ми смо група. Група која се окупила спонтано на протестима (неки су ту од првих дана, неки су се укључили касније) постоји само како би координисала протесте и борила се да они остану наши, народни и да не допустимо ниједном политичару, странци или њиховим организацијама да их преузму и инструментализују."

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво