Троје бивших посланика ДЈБ формирало Грађанску платформу

Александра Чабраја, Соња Павловић и Јован Јовановић – троје бивших посланика Покрета Доста је било који су у председничкој кампањи подржавали Сашу Јанковића – формирали су удружење "Грађанска платформа" које чине још девет одборника у београдским општинама и велики број чланова.

Они су новинарима у парламенту на питање да ли ће се прикључити некој посланичкој групи или самосталним посланицима одговорили да прикључивања тренутно нема.

"Прикључивања тренутно нема, ви сте сада присуствовали конференцији за штампу посланичке групе Грађанске платформе у изградњи. Када ће изградња бити завршена, знаћемо ускоро и након тога ћемо дати даље информације", рекла је Соња Павловић.

У парламенту се спекулише да би троје бивших посланика ДЈБ могли да се прикључе самосталним посланицима Зорану Живковићу и Мариники Тепић, који су такође подржавали Јанковића за председника.

Некадашња посланица ЛСВ, Тепићева је јуче званично прешла у Нову странку.

Иначе, самостални посланици Чабраја, Павловић и Јовановић су коментарисали и актуелну политичку ситуаицју у земљи, па је тако Чабраја навела да сматра да су протести који се одвијају у Србији у великој мери надахнути кампањом Саше Јанковића.

"Грађани покушавају да остваре на улици оно што не могу да добију од урушеног система, то су владавина права и демократија", рекла је Чабраја.

број коментара 0 пошаљи коментар