Вулин: Муслију позива на трећи балкански рат и отцепљење

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин рекао је да председник Националног савета Албанаца Јонуз Муслију, изјавом да Прешево, Бујановац и Медвеђа треба да се припоје Косову и Албанији, позива на трећи балкански рат и рушење уставног поретка и територијалног интегритета Србије.

Александар Вулин је у Бујановцу рекао да Јонуз Муслију својом изјавом позива на рат и на отцепљење дела територије Србије.

"Његова изјава је јасан напад на уставни поредак и територијални интегритет Републике Србије. Ово треба да коментаришу надлежни државни органи и Јонуз Муслију би за ово морао да одговара", рекао је Вулин.

Навео је да изјава Јонуза Муслијуа није нека политичка изјава нити лични став, већ позив на рушење уставног поретка и угрожавање територијалног интегритета Србије.

"Ово је наставак онога што је учинио Еди Рама, што је наставио Хашим Тачи, то је позив на трећи балкански рат за стварање 'велике Албаније'", изјавио је министар новинарима.

Позвао је Европску унију и НАТО да реагују и казне Едија Раму што покушава да изазове балкански рат.

"Онај ко мисли да ће се рат водити само на територији Србије, заборавља да се 'велика Албанија' протеже и на Македонију, и на Грчку, и на Црну Гору. Никада се ниједан балкански рат није водио на територији само једне земље и зато НАТО треба да обузда своју чланицу Албанију", нагласио је Вулин.

Истакао је да Србија жели мир и стабилност у региону и да не жели да ратује.

"Ми немамо ниједну дечју главу за бацање. Албанија Едија Раме изгледа да има вишак дечијих глава. Изгледа да има вишак глава да баци у неком бесмисленом балканском рату. Када нас следећи пут будете питали зашто набављамо 'мигове' и покушавамо да јачамо своју земљу, прочитајте изјаве Едија Раме и Хашима Тачија па нас поново питајте зашто се трудимо да Србија буде војно, економски и политички јака и стабилна. Само јака Србија може да сачува мир", истакао је Вулин.

Затражио је и од Националног савета Албанаца да се изјасне да ли је то њихов став или само изјава једног човека.

Општина Бујановац одбија да помаже Народну кухињу

Александар Вулин је, током посете Црвеном крсту у Бујановцу, изјавио да локална самоуправа у том месту већ неколико година одбија да помаже рад Народне кухиње.

Он је казао да једино држава помаже да најсиромашнији Срби, Албанци и Роми у Бујановцу добијају оброке у Народној кухињи.

"Влада Републике Србије брине о свакој локалној самоуправи, о сваком човеку на својој територији, а Општина Бујановац није у стању да води рачуна ни о 1.200 својих становника који се хране у Народној кухињи. Влада је за функционисање Народне кухиње у Бујановцу обезбедила 17,1 милион динара и још милион је уложено за обнову опреме у кухињи. Општина Бујановац је једина локална самоуправа која одбија да учествује у финансирању Народне кухиње", нагласио је Вулин.

Секретар Црвеног крста у Бујановцу Братислав Лазаревић подсетио је да је по броју од 1.200 корисника Народна кухиња друга у Србији.

"Корисници су мешовити. Од 1.200 корисника 78 одсто су Роми, 12 одсто су Албанци и 10 одсто Срби. Зановили смо већину опреме и на тај начин штедимо енергију, а оброци су бољи и садржајнији", рекао је Лазаревић.

Министар Вулин је поновио да ће Влада Србије помагати и даље Народне кухиње и да ће свако коме је потребно добити помоћ без обзира на то које је вере и нације.

број коментара 9 пошаљи коментар
(петак, 21. апр 2017, 16:04)
anonymous [нерегистровани]

ratne trube

zao im slobode pa se pozeleli rata.

(петак, 21. апр 2017, 15:20)
anonymous leka [нерегистровани]

ja srbin

sta bi se desilo da sam ja uradio sta je uradio i sta prica taj gospodin - pitam tebe gospodine vulin dali bi i ja ostao netaknut ili bi zavrsio ni sam neznam gde - dali ne shvatate ili necete da shvatite i razumete da on podriva drzavu spasavajmo sta se moze spasiti jer sutra je vec kasno ostavimo te decije price on je mene prvi dirnuo za nos uradite nesto ako mozete

(петак, 21. апр 2017, 15:07)
anonymousPero [нерегистровани]

Mesto

Kod nas je sve naopako mesto da reaguje sudsvo i tuzilastvo reaguju politicari poput Vulina koj je ministar za rad a ne ministar policije ili provosuce.

(петак, 21. апр 2017, 14:28)
anonymous [нерегистровани]

Hm

Musliju poziva!? A sta ti radis? Hapsi ga!!!

(петак, 21. апр 2017, 14:22)
anonymous [нерегистровани]

Надмудривање!

Не треба суздржавање, него реакција!!! ало....одмах појачане јединице полиције и Војске Србије на југ!!!

(петак, 21. апр 2017, 13:13)
anonymous [нерегистровани]

Одавно се понављају сличне празне речи

Ова времена ,у овом моменту, траже малу суздржаност од највиших органа , бар на почетку....

(петак, 21. апр 2017, 13:13)
anonymous [нерегистровани]

Čiji je državljanin Musliju?

Ovo je eklatatantan primer poziva na rušenje ustavnog poretka svoje države i subverzivno delovanje unutrašnje organizacije terorizma u našoj zemlji. Treba se pitati da li važe zakoni Srbije za neke Musliue, i ine subverzivne delatnike? Kada jednom država "zažmuri" na ovakve pojave, rezultat je već više puta viđen na ovim prostorima. Država (Vulin) treba jasnom i rezolutnom akcijom da u korenu saseku svako nepoštovanje Ustava i Zakona naše države. Inače evo nam "belaja" i mnogo krvi naše dece.

(петак, 21. апр 2017, 13:03)
Gradjanin [нерегистровани]

Hitni Savet bezbednosti UN

Vi....Gospodine Vuline da znate sta treba pod hitno ciniti. Ovo nije igra. Pod hitno inicirajte Sednicu SB UN. Ne ustezite se, jer sutra vec moze biti kasno..
Gradjanin

(петак, 21. апр 2017, 12:57)
anonymous [нерегистровани]

Srbija je to,danasnja Srbija...

...svaki dan,isto je,svi je...a Druzina na vlasti kao i one prethodne,pricaju ostro i glasno javnosti u Srbiji...a vani,ne cuju se,ne cuje ih niko!