Никодијевићев и Божовићев "стенд ап"

Седница скупштине града почела је "стенд ап-ом" шефа одборника ДС-а Балше Божовића, како је његов иступ оквалификовао председник градског парламента Никола Никодијевић.

Божовић је на почетку седнице рекао да је градска власт изгубила легитимитет, на основу тога што је њихов заједнички председнички кандидат, Александар Вучић, на изборима у Београду освојио 44 одсто гласова, те затражио да се у дневни ред уврсти случај Савамала, а током излагања за говорницом извадио је - "фантомку".

"Немате више легитимитет да владате главним градом и очекујем ванредне изборе", рекао је Божовић и додао да та странка прикупља потписе за расписивање ванредних избора у граду.

На то је реаговао председник парламента Никодијевић, који је Божовићу поручио да Скупштина града није место за перформансе и замолио га за цивилизовано понашање.

"'Стенд ап' комедију изводите на другом месту", рекао је Никодијевић.

Он је додао да има стрпљења када се говори на некоректан начин о њему лично, о градским челницима, али до одређене мере пристојности.

"Кад пређете ту меру и одете даље од девног реда, стрпљења више нема. Ваш предлог за допуну дневног реда нема везе са предметом који држите у рукама, вратите га у џеп", рекао је Никодијевић.

Како је Божовић желео да настави да говори Никодијевић му је одузео реч.

СНС: Демократска странка наставља са провокацијама

Градски одбор СНС-а саопштио је да Демократска странка и њени "полтрони" настављају са намерним и грубим провокацијама, прикупљањем јефтиних политичких поена и то без икаквог програма и идеје коју би понудили грађанима.

У одговору шефу одборничке групе ДС-а Балши Божовићу, који је раније данас на седници Скупштине града рекао да градска власт више нема легитимитет и да очекује ванредне изборе, из градског одбора СНС-а поручују да он, као гласноговорник "лажног легалисте, осведоченог лажова и бившег лажног заштитника грађана Саше Јанковића", не пропушта прилику да лаже грађане, измишља афере и води прљаву кампању".

"Београђани никада неће заборавити љагу коју је ДС бацио на Београд - паљење институција, медијски мрак, опљачкани грађани, опустошена градска каса. Грађани нису заборавили ни 500.000 отпуштених радника, лажна обећања, мафијашко тајкунске дилове због којих су само досовци постајали богатији", наводи се даље у саопштењу.

Грађани су на овим изборима, поручују из СНС-а, без страха показали шта мисле о ДС-у и његовој политици.

"Зато сте доживели још један фијаско у низу, док су (грађани) недвосмислено показали да подржавају Александра Вучића и политику мира, стабилности, економског напретка и развоја Београда и читаве Србије", пише у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво