Протест против диктатуре: Бројни студенти били укључени у борбу против Закона о раду"

Иницијатори "Протеста против диктатуре" позвали су председника Савеза самосталих синдиката Љубисава Орбовића да не покушава да присвоји протесте који су 2014. године организовани против усвајања Закона о раду.

Покрет "Против диктатуре" обавештава Орбовића да су бројни студенти тада били директно укључени у борбу против Закона о раду и да су били у првим редовима на тадашњем великом протесту.

То потврђује и наша упознатост са неким детаљима тог протеста - на пример оним да је Орбовић непосредно након одржаног говора уместо у протесну шетњу са радницима, отишао у Владу службеним колима, наводи се у саопштењу.

Иницијатори протеста питају Орбовића "где је био прошлог Првог маја, где се налазио када су полицијски, војни и просветни синдикати претпрошле суботе протестовали против лоших услова рада, где се налази када раднице 'Форекса' штрајкују и у којој рупи се крије када радници 'Геокса' пролазе кроз систематске тортуре".

Уколико настави са оваквим нивоом сервилности према властима, Орбовић ће остати без синдикалног чланства, јер су синдикати тамо где су радници, а радници су ових дана са студентима, стоји у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво