Седми дан протеста у Београду

Демонстранти незадовољни резултатима председничких избора протестовали су седми дан заредом централним београдским улицама.

Окупљање демонстраната је почело испред Народне скупштине, а затим су кренули ка Тргу републике.

Прошли су поред зграде Политике и наставили Светогорском улицом ка Таковској 10 где су тражили оставке руководства РТС-а. Демонстранти су наставили да се крећу устаљеном трасом и потом су стигли до зграде Владе, као и до седишта РИК-а у Улици краља Милана, да би шетњу завршили испред Народне скупштине.

Носили су транспаренте "Нећемо да будемо јефтина радна снага", "Народ гладује, елита се радује", "Култура, не диктатура", "Вучићу, Шредеру", "РТС = СНС", "Драмски уметници шетају", "Против терора власти",...

"Чим видите оволико људи, нарочито младих људи који ће градити ову земљу сутрадан, да раде овакве ствари, видећете да ћемо сигурно имати посла. Ако не сада, онда у некој даљој будућности", рекао је репортеру РТС-а један од демонстраната.

Танјуг је јавио да су два младића држала велики транспарент на којем се учесници протеста обавештавају да је за сутра наводно пријављен скуп испред здања на Андрићевом венцу за 12 часова, како би председнику Србије предали захтев да поништи председничке изборе због, како се наводи – кршења Устава.

Захтеви су, уместо на друштвеним мрежама, први пут формулисани и достављени једном броју редакција у виду саопштења "Протеста против диктатуре", у којем прецизирају да се ограђују од утицаја политичких странака, да је протест спонтано настао и да је грађански, иако најмасовније учествују студенти и млади.

Побројани су захтеви, који су и до сада истицани: смена чланова савета РЕМ-а и чланова РИК-а због непоштовања одлука Уставног суда, као и челника РТС-а, разрешење председнице Народне скупштине Маје Гојковић, ревизија – сређивање бирачког списка, поједностављење процедуре гласања у дијаспори и поништавање доктората Небојше Стефановића и Синише Малог.

Готово у исто време незадовољни, углавном млади, шетали су улицама још неколико градова у Србији. У Крушевцу су на колону која је шетала центром града бачене две петарде, јавља Фонет

Број коментара 35

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво