Пајтић поднео оставку на место народног посланика

Бојан Пајтић поднео је, преко друштвених мрежа, оставку на мандат народног посланика у знак подршке студентима.

Бојан Пајтић је на Твитер налогу написао да даје "неопозиву оставку на мандат народног посланика у знак подршке нашим студентима".

Пајтић је на Фејсбуку написао да "зна да ће студенти истрајати на својим захтевима, јер ова земља не припада Александру Вучићу, нити било ком појединцу или странци". 

Каже да су га његови студенти у претходних недељу дана научили да би његов "даљи ангажман у својству народног посланика значио давање легитимитета политичком систему, у коме институције не значе ништа, закони не значе ништа, слобода медија не значи ништа".

Пајтић пише и да нема слободе без владавине права и поделе власти.

Како преноси агенција Танјуг, председница Скупштине Србије Маја Гојковић је реаговала на оставку Пајтића, рекавши да се оставке посланика дају у Скупштини, по предвиђеној процедури, а не на мрежама, те оценом да Пајтић само замагљује стварност, јер већ годину дана ни не ради као посланик, нити долази у Скупштину.

"Лично треба да донесе у зграду парламента, тамо где протестују његови посланици и његов кандидат за председника државе, да уђе у писарницу и образложено да оставку и онда можемо да уђемо у процедуру замене посланика и изаберемо неког другог са листе Демократске странке", рекла је Гојковићева гостујући на телевизији Пинк.

Пајтић је професор Правног факултета, и не треба да обмањује студенте да то тако иде и да прави некакву драму, рекла је Гојковићева.

После оставке Пајтића на место народног посланика ДС-а, следећи на листи је Душан Милисављевић, који би требало да га замени, потврђено је Танјугу у тој партији.

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво