Стојановић: Јаблановић није председник Српске листе

Према збивањима у приштинској Централној изборној комисији, Александар Јаблановић је поново, од пре три дана, председник Српске листе. Међутим, потпредседник косовске владе са Српске листе Бранимир Стојановић каже за РТС да Јаблановић није председник те листе, те да нема подршку српских представника.

Посланици Српске листе састаће се у Приштини на ванредном састанку како би расправљали и заузели став поводом обрта на челу те листе, по којем је смењени Александар Јаблановић поново председник те листе, с правом одлучивања.

"Јаблановић није, нити ће бити председник Српске листе. То показује да је он пристао да буде инструмент у рукама косовских политичара и ради против српских интереса", рекао је гостујући у Дневнику РТС-а потпредседник косовске владе из Српске листе Бранимир Стојановић.

Позиција председника Српске листе је више формална и, осим управљања и делегирања у бирачким одборима, нема велики значај.

"Али има симболички значај. Постоји око 300.000 евра колико се годишње уплаћује за активности посланика и очигледно је то интересантно као плен за појединце. Оно што у неком регистру пише не значи да има подршку у српском народу, а Јаблановић ту подршку нема", каже Стојановић.

Према речима Стојановића, Срби су у прошлости показали како се односе према људима који су спремни да издају српске интересе и казниће такво понашање.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи