Вучић са шефом дипломатије Луксембурга

Председник Владе Републике Србије Александар Вучић састао се са министром спољних послова Великог војводства Луксембурга Жаном Аселборном, са којим је разговарао о билатералним односима, европским интеграцијама и ситуацији у региону.

Говорећи о ситуацији у региону, српски премијер је нагласио да су мир и стабилност на Западном Балкану међу приоритетима спољне политике земље, док је шеф луксембуршке дипломатије Жан Аселборн подржао ту конструктивну политику Србије због њеног кључног утицаја на регионалну сарадњу, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу с медијима.

Двојица саговорника су се сагласила да постоји добра основа за интензивирање билатералних односа Србије и Луксембурга и да је данашња посета допринос успостављању редовног политичког дијалога.

Како се наводи, премијер Вучић је захвалио министру Аселборну на активној подршци Луксембурга евроинтеграцијама Србије и разумевању које показује у преговарачком процесу наше земље са ЕУ.

У разговору је констатовано да Србија и Луксембург могу да унапреде економску сарадњу, посебно после ступања на снагу Споразума о избегавању двоструког опорезивања.

Премијер Вучић је изразио наду да ће стварање повољног привредног амбијента, кроз успешне економске реформе, привући у Србију више луксембуршких инвестиција, истиче се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво