Министар одбране: Ремонт "мигова" биће у Србији

Интерес Србије је да Војска буде најбоље опремљена, да буде у могућности да заштити своје небо, територију, и да планови иду у добром правцу, каже министар одбране Зоран Ђорђевић за РТС. Напомиње да се ради на још пројеката и да се граби напред што се наменске индустрије тиче.

Зоран Ђорђевић је, гостујући у Дневнику РТС-а, рекао да је у интересу Србије да ремонт "мигова" буде у Београду.

"Ремонт ће бити у Србији и то нам је у интересу из више разлога. Прво, да би наши људи могли да буду присутни у 'Моми Станојловићу', како би били упознати са ремонтом и учествовали у њему, а друго, због могућности да све то предузмемо у будућности", каже Ђорђевић.

Објашњава да је било преговора да у Србију стигне пет плус један "миг", али да је на последњем састанку договорено да буде свих шест. Додаје да је Србији најбитнија економија и материјални положај људи.

"Али водимо рачуна и о безбедности. Интерес је да Војска буде најбоље опремљена, да може да заштити своје небо, територију и планови иду у добром правцу", каже министар одбране.

Напомиње да модернизација Војске иде добрим путем, кроз опремање ваздухоплова и противваздухопловне одбране.

Каже да су Руси заинтересовани да дођу овде и да се отвори центар за модернизацију и ремонт хеликоптера. 

"Прво ће то бити мали, регионални центар, који би касније био велики, савремен регионални центар за целу југоисточну Европу", каже Ђорђевић.  

Истиче да се ради на још пројеката и да се граби напред што се наменске индустрије тиче.

"Наши производи ће заживети и бити тражени у свету", напомиње Ђорђевић.

Говорећи о мигрантима, Ђорђевић каже да је битно да се спрече илегални уласци у земљу.

"Битно је и да евидентирамо те људе који желе да прођу кроз Србију. Војска и полиција раде посао и биће спремне за све", каже министар.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво