Вучић: Нека мало више пара уложе у те патке у Србији

Премијер Србије Александар Вучић оценио је у Москви да протести, који се одржавају у том граду, а који имају исти симбол као они у Београду, долазе са истог места, јавља "Танјуг".

У Москви и више других градова Русије данас се одржавају демонстрације са симболом жуте паткице, а усмерене су против руског премијера Дмитрија Медведева у вези са његовим наводним летњиковцем, али, према руским медијима, имају за циљ руског председника Владимира Путина.

"Видео сам их. То су мали протести, велики је Путин за те мале протесте", одговорио је Вучић на питање новинара да ли је видео протесте у Москви.

Интересантна је, каже, чињеница да се на тим протестима користи исти симбол као и у Београду.

"Мислим да не морам даље да говорим и да су људи у Србији разумели - такве ствари обично долазе са истог места", рекао је Вучић.

Рекао је да види да се користе исте приче, да су организатори нашли нешто да искористе против Медведева са циљем напада на Путина, као што су у Београду искористили причу око Синише Малог за напад, како каже, "на мету коју су пре два дана званично објавили".

"Да ли је случајност, у то одавно не верујем. Ако ми неко каже да су различити људи смислили исти симбол у Београду, Бразилу и Москви тешко да ћу да поверујем", рекао је Вучић.

Истакао је да људи у Србији треба да буду поносни јер то показује "да смо некоме били мета само зато што смо штитили своју независност и слободу".

"Позивам их да уложе још мало више новца у Србији у те патке, тако ће се више потрошити у 'Делта ситију' или 'Ушћу', и више пара ће бити у буџету", нагласио је премијер.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи