Штрахе: Без Србије нема мира на овим просторима

Министар спољних послова Ивица Дачић данас је у Београду разговарао са председником Слободарске партије Аустрије Хајнцом Кристијаном Штрахеом, који је оценио да "без Србије и Срба нема мира на овим просторима".

Двојица саговорника су разговарали о билатералним односима Србије и Аустрије са посебним освртом на могућности јачања привредне сарадње.

Констатовали су да су српски и аустријски народ повезани на бројне начине и да у Аустрији живи велика српска заједница.

Хајнц Кристијан Штрахе је нагласио да Слободарска партија подржава територијални интегритет Србије и да се залаже за пуну интеграцију Србије у Европску унију.

Разговарано је и о конкретним могућностима за јачање привредне сарадње, регионалној безбедности и мигрантској кризи са којом се суочавају обе државе, наводи се у саопштењу МСП.

Данашњем састанку је присуствовао и Јохан Гуденус, заменик градоначелника Беча.

Тончев и Штрахе о јачању привредне сарадње

Раније данас, и државни секретар у Министарству спољних послова Ивица Тончев разговарао је са лидером Слободарске партије Аустрије.

Током разговора двојица саговорника су истакли значај партнерства двеју држава са посебним акцентом на садашњу привредну сарадњу и могућности њеног јачања, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова.

Истакнуто је да Србија може да пружи веома повољне услове за нова улагања из Аустрије која је, иначе, водећи инвеститор у српску привреду.

Посебна пажња је посвећена могућностима за аустријска улагања у пољопривреду, прехрамбену индустрију и еколошке пројекте.

Истакнут је и значај и улога српске дијаспоре у Аустрији коју обојица саговорника препознају као важну спону између две земље.

Са Штрахеом су у Београд допутовали и заменик градоначелника Беча Јохан Гуденус и шеф његовог кабинета Константин Добриловић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи