Коха: Под притиском САД Тачи ублажио реторику

Косовски председник Хашим Тачи "ублажио" је, после састанка са америчким амбасадором Грегом Делавијем, реторику у вези са оснивањем косовских безбедносних снага, пише приштински лист "Коха диторе", позивајући се на неименоване изворе.

Како се наводи, Хашим Тачи је пристао да "привремено одустане" од одлуке да трансформише косовске безбедносне снаге (БСК) и да причека укључење Српске листе у тај процес.

То чекање би, према изворима приштинског листа, могло да потраје и до шест месеци.

Како је пренео приштински лист Зери, према мишљењу политичких аналитичара, не очекује се да влада у Приштини преда скупштини нацрт закона о трансформацији КСБ пре председничких избора у Србији 2. априла.

Поред тога, аналитичари закључују да би се о том питању након избора могло гласати као о "пакету споразума" који би укључили ратификацију демаркације споразума са Црном Гором и успостављање Заједница српских општина као и повратак посланика српске Листе у косовске институције.

Лист наводи да су представници опозиције упозорили су да је таква идеја опасна.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво