"Потребно јаче присуство НАТО-а на Косову"

Командант америчке војске у Европи генерал Кертис Скапароти рекао је током расправе на Одбору за оружане снаге америчког Сената, да је због обуздавања Русије на Балкану потребно јаче присуство НАТО-а на Косову.

На питање сенатора Џодија Ернста из Ајове да ли се слаже да је потребно снажније присуство НАТО-а на Косову за обуздавање Русије на Балкану, Скапароти је одговорио да се слаже са тим.

Скапароти је додао да "не би требало да смањујемо величину наших снага, а посебно кад се ради о Косовским безбедносним снагама, јер је то сада нека врста темеља стабилности, али су тамо потребни много јачи дипломатски информациони напори Алијансе", пренео је Спутњик.

Скапароти је говорио и о укључивању Црне Горе у НАТО, рекавши да је то од пресудног значаја за САД, рекао је командант америчких трупа у Европи генерал Кертис Скапароти.

"Од пресудног је значаја да они (Црна Гора) буду у НАТО-у. Они имају такву жељу, испунили су 'мапу пута' (акциони план за чланство у НАТО-у)", рекао је Скапароти на расправи у америчком Сенату.

Генерал је рекао да уколико се Црна Гора на придружи НАТО-у, то ће утицати на друге земље, а посебно у Источној Европи, које "гледају ка Западу" и желе да буду партнери НАТО-а.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво