Јеремић на Тајланду

Шефови дипломатије Србије и Тајланда Вук Јеремић и Касит Пиромија закључили да је потребно унапредити билатералну сарадњу две земље, нарочито на економском плану. Током посете Тајланду Јеремић се захвалио што та земља није признала једнострано проглашену независност Косова.

Министар спољних послова Србије Вук Јеремић током једнодневне посете Тајланду састао се са шефом дипломатије Касит Пиромија. Министри су закључили у да је потребно унапредити билатералну сарадњу између две земље, нарочито на економском плану.

Јеремић је, у изјави Фонету после састанка са тајландским министром, захвалио домаћину што није признао једнострано проглашену независност Косова.

Шеф дипломатије је детаљно информисао Пиромију о косовском питању и нагласио да је разговарано о правном оквиру решавања тог питања и последицама по светски мир и стабилност.

"Ми смо дубоко захвални Тајланду због његовог става о овом питању и наставићемо да сарађујемо блиско по овом, као и другим питањима од заједничког интереса", најавио је Јеремић.

Министар је рекао да је договорено потписивање бројних билатералних споразума, од којих је већина из области економије, али и ближа сарадња две земље у контексту Европске уније и Асоцијације нација југоисточне Азије.

Пиромија је изразио оптимизам по питању унапређења билатералних односа од којих ће користи имати грађани обе земље, посебно у областима економије, образовања, туризма и културе.

"Одлучни смо да унапредимо наше билатералне односе", истакао је Пиромија и додао да очекује да ће ускоро посетити Београд и изразио жељу да ће више туриста из Србије проводити одмор на Тајланду, као и да ће туристи са Тајланда посетити Београд и Србију.

"Желимо Србији сву срећу и надамо се да ћемо бити у прилици да вам честитамо прикључење ЕУ што је пре могуће", нагласио је Пиромија.

Јеремић, први шеф дипломатије Србије који је посетио Краљевину Тајланд, разговарао је током преподнева са тајландским премијером Абхиситом Вејајивом.

Јеремић се у Бангкоку, у болници Сириај, уписао у књигу и пожелео брзи опоравак тајландском краљу Бумиболу Абуљадеју.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво